INFORMACIÓ - EQUIP - REGLAMENT - INSCRIPCIONS - ALLOTJAMENT - LLOGUER PULKA

 

 

EL FRED - Rovaniemi150

Rovaniemi150, 22.-25 Febrer 2019

 

L'inscripció per l'any 2019 s'obrirá el 15 d'agost de 2018

(es tancará el 15 de decembre de 2018)

 

És molt important que sapigueu com combinar la roba, les capes... Això és molt personal i s’aprèn amb l’experiència.


Si no teniu experiència, és molt recomanable provar i tornar a provar la roba i l'equip en condicions hivernals.


A -15 ºC ja es pot considerar que fa molt de fred, però entre -15 ºC i -20 ºC la diferència és molt gran, encara que només sigui de cinc graus! Anar sense manyoples a -20 ºC pot congelar les mans en pocs minuts. I quan la temperatura cau fins als -30 ºC o més, tot canvia i s’ha d’anar amb molta precaució i tenir cura del que es fa. Aquesta temperatura (-30 ºC) encara no es considera extrema... però una petita errada pot provocar un problema greu. A partir d’aquesta temperatura cada grau compta.


A part de la importància de la roba, una bona dieta rica en calories també ajuda a combatre el fred. Quan fa fred és molt important tant el menjar com estar ben hidratat.


El febrer no és el mes més fred de l'any, però tot i així les temperatures poden baixar fins als -30 ºC. Així doncs, cal anar preparat.


Sisplau, assegureu-vos que porteu prou menjar i roba per mantenir-vos forts i amb seguretat durant tota la cursa.


En general l'Institut Meteorològic Finlandès encerta prou bé les seves previsions. Així doncs, és possible fer una bona valoració el dia abans de la cursa i que us permetrà organitzar bé l'equip.


En cas que les temperatures siguin extremes, és necessari tenir bon material per encarar el fred. Després del gran esforç que requereix aquesta cursa, una temperatura no massa freda pot ser un problema si no tenim bona roba.

 INFORMACIÓ - EQUIP - REGLAMENT - INSCRIPCIONS - ALLOTJAMENT - LLOGUER PULKA